El festival Nosaltres és una iniciativa de Clack que neix l’estiu de l’any 2020 amb un objectiu principal: la retrobada cultural post-covid, específicament arrelada a Mataró, que es materialitza a través de tres conceptes com a eix vertebral del projecte: comunitat, renaixement i resistència. D’aquests tres, el de ‘resistència’, que evocava la trinxera a la qual la cultura es va veure abocada per tal de sobreviure després del confinament pandèmic, va ser el concepte entorn al qual va girar la primera edició del festival. Seguint la línea marcada per aquest triple eix conceptual, aquesta segona edició del Nosaltres desenvoluparà el concepte ‘comunitat’, al voltant de la importància de viure el festival en primera persona del plural.

Si l’objectiu d’aquella primera edició de l’any passat va ser irrompre a Mataró per liderar la retrobada cultural en un context històric on Clack va pensar que calia fer aquest pas a la ciutat com a servei públic, en aquesta segona edició del 2021 el festival pretén anar més enllà, sense perdre la identitat artesanal i de petit format, per:

a) Consolidar el Nosaltres com a proposta de #CulturaSegura de referència a Mataró i, en la mesura del possible, obrir els horitzons del festival al Maresme.
b) Projectar el festival, de cara a la ciutadania, com a servei públic cultural de qualitat imprescindible en el context de l'estiu.
c) Feminitzar de manera transversal el Nosaltres, tant als escenaris com darrere d'ells.
d) Fer protagonista la comunitat, determinant i transversalment, de la identitat del festival com a element diferencial del mateix respecte d’altres iniciatives anàlogues.

El cicle està pensat com un conjunt d’activitats culturals de petit aforament d’entre 60 i 100 persones a l’aire lliure. Els tipus d’acte que programarem seran diversos: des d’un recital de poesia, a un espectacle de dansa, passant per xerrades i concerts en acústic. Cada dijous de l’1 de juliol fins el 26 d’agost, oferint dues o tres sessions depenent de la proposta. Seran propostes diverses i interseccionals, basades en eixos com l’art, el feminisme o la transformació social. En horari vespertí però de durada limitada, per una convivència adequada amb els veïns. Enguany encetem el +Nosaltres, que els dissabtes 17 de juliol i 7 d’agost oferiran nits de cultura km 0 al Pati de Can Boet i al Pati de Torre de Can Palauet respectivament.

El Nosaltres és el símbol de la retrobada, del recomençar, i sobretot, d’una manera d’entendre la cultural local molt més reivindicativa, activa i en xarxa.

Retiment de comptes

El Nosaltres vol ser un exemple de transparència. El retiment de comptes serà públic, i els ingressos i despeses globals del festival es publicaran al web oficial setmanes després de la seva finalització.

L’1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres. Aquest fons serà donat a entitats mataronines que treballin per garantir les primeres necessitats socials dels ciutadans i ciutadanes amb més dificultats, concretament a Càritas Interparroquial Mataró i Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme de Mataró.

FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
1 DE JULIOL 20H
PATI DE CAN MARCHAL
ESTRENA FESTIVAL NOSALTRES
JÉSSICA PÉREZ CASAS I NÚRIA PALAU (CIA. QUATRELEMENTS) + CIA. MADAME GAÜC + TALCÖ
Estrenem el festival nosaltres amb una nit de tastets culturals: teatre, música i circ contemporani.
La primera jornada del Nosaltres oferirà una tria de tres propostes culturals quilòmetre zero. Començarà amb una estrena en primícia, l’espectacle “La Mamafesta”, amb les mataronines Jèssica Pérez i Núria Palau de la companyia  mostra mésQuatrelements. “La Mamafesta” explica la vivència de la Marina, que acaba de descobrir la maternitat i parla del que no es parla: l’embaràs, el part, la relació amb els sogres o el sexe després de parir. Un espectacle dirigit per Marga Parrilla sobre la recent maternitat en clau d’humor i amb tocs musicals. La companyia de circ contemporani Madame Gaüc, formada per Maria Palma i Raimón Mató ens oferiran un abstracte del seu preciosista espectacle “Fil”. La creació explora les relacions humanes i la superació dels problemes en comú a partir d’un llenguatge universal: la fisicalitat. Un espectacle poètic, reflexiu i proper, en què els equilibris sempre hi són presents. El duet de música electrònica Talcö tancarà el primer vespre de festival. Format a Mataró l'any 2002 pel Dj i productor Marc Latorre (Marc Nürel) i pel també productor Raül Sala (Tatsumi & Masako), Talcö mostrarà la seva exquisida música ballable amb tocs synth pop i pinzellades d'IDM, com es pot escoltar en el seu últim treball “Neón” (Aiguamoll records/Camping Records, 2020).

+info a www.madamegauc.com
+info a talco.bandcamp.com
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
8 DE JULIOL 19H
PATI DE CAN MARCHAL
BUC DE CONTES
Una tarda de descoberta d’històries i contes infantils
El llibreter Esteve Guardiola de la llibreria mataronina Buc de llibres ens explicarà una selecció de contes. Per als més menuts mirarem “contes” d’aquells que els grans en diem “llibres”. Per als més grandets, explicarem uns quants contes  mostra mésd’aquells que ens explicaven els avis a la vora del foc. Una oportunitat per gaudir sota l’ombra dels arbres de relats i històries narrats de viva veu.

Durada de l’espectacle: 30-35 minuts. Els menors de 3 anys no paguen entrada.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
8 DE JULIOL 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
VESPRE DE CIRC KM 0
MAMA CALYPSO + MI SANTA COMPANY
Dues propostes sorprenents de circ contemporani Km 0
Un vespre de circ amb diversos números per descobrir el talent més local. Obrirà i tancarà la nit Mama Calypso, alter ego de l’artista maresmenca Maria Solà, resident a la fàbrica de creació mataronina Can Pink i Boogie. Amb ella viurem  mostra mésun espectacle de clown còmic, eròtic, interdisciplinar, reivindicatiu, de ritme caribeny i per a tots els públics que proposa un nou llenguatge escènic burlesc on mostra una nova visió de la realitat femenina contemporània. El segon plat fort de la vetllada serà la companyia Mi Santa Company, formada pels premianencs Martin Samanna i Paula Fernanda, habituals de Can Fugarolas i amb més de quinze anys d’experiència. Ens oferiran el seu espectacle “Contigo me voy”, que entrellaça tècniques acrobàtiques, trapezi i roda “cyr” amb el seu univers artístic. Una història on dos éssers intenten compartir els seus universos i entrecreuar les seves vides. Acrobàcia, clown, música i poètica per una vesprada d’estiu per deixar-se sorprendre.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
8 DE JULIOL 22H
PATI DE CAN MARCHAL
CAROLA ORTIZ
PRESENTA PECATA BEATA
La sensibilitat del jazz, el flamenc i la cançó es relliga amb la poesia de Rodoreda, Abelló o Maria Mercè Marçal
La cantant i clarinetista Carola Ortiz presenta el seu tercer àlbum com a compositora. A “Pecata Beata” musica poesia catalana d’autores com Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal o Montserrat Abelló: amb elles la compositora resident  mostra mésa Argentona afronta temes com ara l’exili, la por a l’abús, la solitud i la desesperació. Herències rebudes per la dona d’avui. Ortiz s’acompanyarà de la guitarra de Bartolomeo Barenghi i la violoncel·lista Sandrine Robilliard. Una nit amb veu de dona per a reivindicar la poesia i les melodies amb regust femení d’una de les creadores més dinàmiques de la nova generació de músics catalans.

+info a www.carolaortiz.com
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
15 DE JULIOL 19H
PATI DE CAN MARCHAL
POLNORD
N'HI HA PER A LLOGAR-HI CADIRES!
Música familiar feta a Mataró per cantar, ballar… i canviar el món!
Des del gèlid àrtic arriba un espectacle musical per a infants, famílies i qualsevol persona amb ganes de passar-ho bé des de la seva cadira. El mataroní POLNORD ens ofereix un espectacle genial, on el solista uneix animació, música  mostra mési teatre per passar una bona estona tot cantant, ballant (sí, ballant!) i jugant al ritme de cançons de producció pròpia i clàssics populars que mai passen de moda. Una manera diferent de divertir-se a través de la música i els valors per fer d’aquest un món millor en temps en que aquesta frase sona una mica llunyana. Però ho aconseguirem!

Durada de l’espectacle: 30-35 minuts. Els menors de 3 anys no paguen entrada.

+info a www.polnord.cat
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
15 DE JULIOL 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
DEBAT CULTURA KM0
LA COMUNITAT COM A CLAU DE LA CULTURA KM 0. AMB LAIA SERRA, LAURA ARAU I JONÀS SALA
Aprofundim en la relació fonamental entre cultura i comunitat amb tres ponents de luxe
La complicitat amb els qui comparteixen valors amb nosaltres, la nostra comunitat, ha esdevingut un element determinant en termes de resistència cultural des què la pandèmia de la Covid-19 va arribar a les nostres vides el passat  mostra més2020. En aquest context, i aprofitant que la 'comunitat' és el concepte transversal d'aquesta segona edició del festival 'Nosaltres', ens proposem endinsar-nos i aprofundir en el significat i la rellevància d'aquesta comunitat com a clau de la cultura, especialment de la cultura de proximitat o km 0. Per fer-ho, impulsem un debat a tres veus on ens acompanyaran tres ponents de luxe que no només ens aproparan la seva visió com a professionals de la cultura a títol individual, sinó també com a representants de tres iniciatives culturals diverses on la comunitat té un pes molt significatiu: Laia Serra, Dra. en Ciències de l'Educació i responsable de Comunitat de la cooperativa Musicop i l'Escola Municipal de Música de Mataró; Laura Arau, realitzadora audiovisual i sòcia de la cooperativa Cultura XXI, impulsora de la Fira Literal i l'editorial Tigre de Paper; i Jonàs Sala, cofundador de Verkami i doctor en Física. Moderarà el debat el periodista i soci de Clack Manuel Arenas.

+ Entrada lliure amb taquilla inversa
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
15 DE JULIOL 22H
PATI DE CAN MARCHAL
LUIS SÁNCHEZ
VERSIONES FLAMENCAS
Nit de sabor flamenc amb una de les veus de referència d’aquest estil a la ciutat
L’estiu i les seves nits càlides són un excel·lent escenari per les melodies flamenques i les guitarres surenyes. Luis Sánchez, cantant i músic d'arrels andaluses però resident a Mataró des de fa molts anys, ens oferirà una nit amb sabor  mostra mésflamenc fent versions tan conegudes com “Mediterráneo”, “Lucia” o “De pedacitos de ti” entre d'altres. Amb la seva veu trencada i característica Sanchez portarà les cançons al seu terreny, aportant el seu segell personal acompanyat del guitarrista flamenc José Gabriel Calderón. Una vetllada que esperem amb moltes ganes.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
17 DE JULIOL 20.30H
PATI DE CAN BOET
DANSACOMUNA
ALUMNES DE DANSA DE L'AULA DE TEATRE DE MATARÓ
Descobreix el talent emergent local de dansa contemporània amb un espectacle únic
El Nosaltres creix a diferents espais de la ciutat amb el +Nosaltres, la programació “off” que oferim a noves localitzacions, com l’encantador Pati de Can Boet. En ell veurem néixer l’espectacle inèdit “Dansacomuna”, creat expressament  mostra mésper al festival de la mà de la professora de dansa de l’Aula de Teatre de Mataró, coreògrafa i membre de Dans InVitro Marta Dalmau. La reflexió sobre la comunitat i la importància de la identitat compartida és l’eix d’aquest espectacle que ballaran les joves locals Berta Moreu Punsola, Anna Pons Calsapeu, Zoe Arenós Puig, Jana Garolera Compte i Aire Bališová Garcia. En acabar hi haurà un petit col·loqui amb les artistes per parlar del procés de creació. Una oportunitat per a descobrir el talent emergent de la dansa contemporània local.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
17 DE JULIOL 22H
PATI DE CAN BOET
PI DE LA SERRA
L’històric cantautor presenta les seves “Cançons de combat”
El músic i cantant Quico Pi de la Serra aterra al +Nosaltres en un recital molt especial. El cantautor presenta el seu disc “Cançons de combat”, on es destil·la una part fonamental de la forma de ser de l'artista que sense concessions repassa  mostra mésl'actualitat a través de cançons fetes en diverses èpoques, com “Sento el vent”, “Si els fills de puta volessin”, picades d’ull a cançons d’amics com l’Ovidi Montllor i d’altres referencials com “Bella ciao”. Peces musicals que volen denunciar uns fets que avui en dia continuen passant. Pi de la Serra s’acompanyarà de l’armonicista Joan Pau Cumellas. Una oportunitat per a viure en primera persona una llegenda de la música popular i folk del nostre país.

+ info a www.facebook.com/pi.delaserra.5
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
22 DE JULIOL 19H
PATI DE CAN MARCHAL
PALOMITERO DELA FLOWER
BIENVENIDAS A PALOMISTÁN
Descobreix un pallasso en un món de crispetes
Palomitero Dela Flower és un venedor de crispetes de blat de moro que transmet la bellesa del seu particular univers allà on viatja. Fora de Palomistán, el seu país de procedència, descobrirà i s'adaptarà als nous llocs on  mostra mésaterra, i on difondrà la cultura de la crispeta amb pallassades, humor, circ i les seves inaudites andròmines. Els números presentats formen part del “work in progress” de l'espectacle “Bienvenidas a Palomistán”. Amor, risc i crispetes de la mà del clown mataroní David de la Rosa Alegre, àlies el “Palomitero”!

Durada de l’espectacle: 30-35 minuts. Els menors de 3 anys no paguen entrada.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
22 DE JULIOL 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
SUU
Una proposta íntima en format acústic de guitarra i ukelele
¿Qui no coneix ja la Suu? Podem comptar amb els dits de la mà les persones que encara no han sentit la seva dolça veu embolcallada per les notes de l’ukelele que sempre l’acompanya. La Suu és una de les artistes catalanes més seguides  mostra mési escoltades de l’actualitat. I no només això, sinó que el 2020 ha sabut demostrar la seva versatilitat, adaptant-se a les noves circumstàncies sanitàries i socials, sent capaç d’oferir formats i repertoris especials que l’han convertida en una de les artistes que més han tocat en plena crisi del coronavirus. Després d’un trepidant 2020, Suu emprèn el 2021 amb més força que mai. L’artista catalana continua l'idil·li que va iniciar l’edició passada amb el Nosaltres i repeteix al cartell amb una proposta íntima en format acústic de guitarra i ukelele.

+info a www.suumusic.com
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
29 DE JULIOL 19H
PATI DE CAN MARCHAL
BUC DE CONTES
Una tarda de descoberta d’històries i contes infantils
El Nosaltres se suma a la programació de Les Santes amb una activitat familiar plena d’històries amb una nova sessió exclusiva de Buc de contes. El llibreter Esteve Guardiola de la llibreria mataronina Buc de llibres ens explicarà una selecció  mostra mésde contes. Per als més menuts mirarem “contes” d’aquells que els grans en diem “llibres”. Per als més grandets, explicarem uns quants contes d’aquells que ens explicaven els avis a la vora del foc. Una oportunitat per gaudir sota l’ombra dels arbres de relats i històries narrats de viva veu… amb aires de festa major.

Durada de l’espectacle: 30-35 minuts. Els menors de 3 anys no paguen entrada.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
29 DE JULIOL 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
VESPRE DE MONÒLEGS
ANA POLO & OYE SHERMAN + CHARLIE PEE + MARTA BOSCH
Tornen els monòlegs a Mataró amb una selecció de primeres veus catalanes
Que tenim moltes ganes de riure una estona després d’un dels anys més estranys de les nostres vides és una evidència. Per això hem programat un vespre de monòlegs amb una selecció de primeres veus catalanes del gènere. La Marta Bosch fa  mostra mésmonòlegs compromesos amb una causa solidària: demostrar que malgrat no saber caminar (ni parlar) com una senyoreta, és la pubilla dels vostres cors. Les reconegudes Oye Sherman i Ana Polo fan parada a Mataró amb la seva gira mundial “OYE POLO TOUR”, sentit homenatge a referents feministes contemporanis com Pablo Motos, Bertín Osborne i Edu Galán. Tanca el trio de monòlegs la Charlie Pee; còmica d'Stand Up i presentadora de “L'apocalipsi” a Catalunya Ràdio i de “Jugada Mestra” a TV3. La humorista també és guionista al programa televisiu “La Resistencia” i organitzadora i presentadora dels shows d'Stand Up Comedy “We Bitches” o “L'Altre Micro Obert”. Si vols monòlegs, tres tasses.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
29 DE JULIOL 22H
PATI DE CAN MARCHAL
EBRI KNIGHT
GIRA CARRER
Nit de Santes al Nosaltres amb una festiva mescla de punk-rock compromès
Els maresmencs Ebri Knight, una de les bandes amb més projecció de la comarca, aterren al Nosaltres per festa major. El grup, amb una forta càrrega política, torna a la càrrega amb nou treball, “Carrer” (Maldito Records, 2021), després  mostra mésde girar amb centenars de concerts durant els últims tres anys pels Països Catalans, la resta de l’Estat i obrir-se a les gires internacionals. La recepta dels Ebris mescla punk, rock i folk: una actitud punk i compromesa, on la tradició musical mediterrània i la celta xoquen i exploten. La nit més elèctrica del Nosaltres. Una festa a peu de carrer que no et pots perdre on reivindiquem que juntes som imparables.

+info a www.ebris.cat
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
5 D'AGOST 22H
PATI DE CAN MARCHAL
THE TYETS
EL PIPEIG
Coneix en distància curta el duet mataroní del moment presentant el seu primer disc
Ningú dubta que un dels fenòmens musicals del moment són el duet mataroní The Tyets. El grup ha irromput amb força a l’escena urbana de casa nostra, reivindicant un nou estil sota el braç, el “trapetón”, i unes lletres còmiques i quotidianes  mostra mésque estan enganxant a tota una generació. Des de la capital del Maresme el duet format per Xavi Coca i Oriol De Ramon barreja trap, reggaeton, ritmes llatins i influències pop. Autors de hits com RRHH (Tinc una Casa), Hamaking, Menorca o Txarango al Canet Rock, acumulen milions d’escoltes i sold outs. Al Nosaltres faran una parada en família per presentar en petit comitè i en format especial per a l’ocasió el seu disc debut, “El Pipeig”. Les entrades volaran. Esteu avisats per a un concert únic!

+info a linktr.ee/thetyets
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
7 D'AGOST 20.30H
PATI DE TORRE CAN PALAUET
DREAMER’S BALL TRIO
Sea cu splendide scripserit vituperatoribus, dicant referrentur per in. Ius cetero qualisque ex, erat everti pri te.
El +Nosaltres fa la segona parada al barri de Cerdanyola, en l’agradable pati de la Torre de Can Palauet. Aprofitant la fresca del vespre podrem gaudir de la música dels mataronins Dreamer´s Ball Trio, format per Pau Miracle (guitarra), Quim  mostra mésGarcia (baix) i Mercè Cantos (veu). La banda té una llarga experiencia als escenaris en diverses formacions i en aquesta ocasió proposen un format acústic de veu, guitarra acústica i baix per interpretar un grapat de temes clàssics que aniran des del blues, al rock, el soul o el pop espanyol. Música Km 0 en un entorn privilegiat!
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
7 D'AGOST 22H
PATI DE TORRE CAN PALAUET
FERRAN EXCESO
Un dels cantautors més emotius, enèrgics i propers en un entorn per a descobrir
El +Nosaltres fa la segona parada al barri de Cerdanyola, en l’agradable pati de la Torre de Can Palauet. Allà podrem gaudir d’un habitual del festival, Ferran Exceso. El cantant i guitarrista maresmenc ens oferirà un recital especial per  mostra mésal Nosaltres, en un concert en forma de banc de proves, on el cantautor exposarà les seves influències, cançons inèdites i versions totalment despullades. Un directe que combina perfectament l'energia que desprèn quan interpreta les seves cançons i la proximitat amb el seu públic, un dels valors més importants de l'artista. Un concert que es transforma en un viatge carregat d'emocions a través del seu repertori on el públic és protagonista. Un plan ideal per a una nit d’estiu en un entorn per a descobrir.

+info a linktr.ee/FerranExceso
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
12 D'AGOST 19H
PATI DE CAN MARCHAL
LANDRY
ATREVEIX-TE!
Espectacle per a tota la família amb un dels animadors més reconeguts del país
Us presentem un espectacle de gran qualitat per als més menuts de casa i per tota la família de la mà d’un dels animadors més reconeguts del país, en Landry. Amb un repertori de cançons pròpies amb les que petits i grans  mostra mésno pararan de ballar al compàs del ventilador. Una mosca desendreçada, una colla d’invents de dubtosa utilitat o uns estris de cuina que es converteixen en instruments son alguns dels elements que formen el paisatge sonor amb cançons alegres, reflexives i surrealistes que ens faran riure i plorar, ballar i escoltar, viure i conviure. Amb aquest espectacle en Landry ens anima a atrevir-nos qüestionar conceptes com les famílies, el menjar o els rumors, però sobretot ens convida a atrevir-nos a pensar. Imperdible si tens menys de 99 anys.

Durada de l’espectacle: 35 minuts. Els menors de 3 anys no paguen entrada.

+ info a www.landry.cat
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
12 D'AGOST 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
POESIA / XARXA
CHANTAL POCH + KERRATURE + JÚLIA FRANCINO + PENYA-SEGAT
Un vespre únic de poesia connectada, jove i amb base electrònica
Amb la revolució digital la poesia s’ha convertit en habitual de les xarxes socials. Els versos hi són freqüents, i gràcies a ells fem comentaris, “likes”, “retuits”, “stories”... i ens connectem les unes amb les altres. Des d’Instagram fins  mostra mésa Spotify, la poesia ens connecta. Sota aquesta premisa, la mataronina Chantal Poch coordina l’espectacle Poesia/XARXA, un vespre únic de poesia connectada, jove, rebel i amb base de música electrònica. Chantal Poch (Mataró, 1993) és poeta i Doctora en Comunicació. És una de les poetes locals amb més projecció: el seu primer poemari, "L'ala fosca" (Viena Edicions, 2020) va guanyar el Certamen de Poesia Salvador Iborra, forma part de l'antologia "Dones poetes de la Maresma" i ha recitat al Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat o al Barcelona Poesia. L’acompanyarà també Júlia Francino (Terrassa, 1978), amb una poesia que troba la narrativa quasi sempre de la mà de les imatges. El seu primer poemari “Els excedents” va obtenir el mataroní Premi Ventura Ametller de Poesia 2020. La tercera poeta de l’escenari serà Kerrature, alter ego de Queralt Guinart. Kerrature és un fenomen a Instagram, on els seus versos i il·lustracions són comentats i compartits per milers de seguidors que n’admiren el seu activisme, cruesa i sensibilitat. Una membre de la generació Z que recitarà i es queixarà amb paraules boniques, amb la premisa “massa trista per gestionar tantes merdes”. Penya-segat és un artista sonor. El projecte personal del mataroní Francesc Moré experimenta amb la poesia sonora i l'electrònica: sintetitzadors, loops i samplers. El músic participarà de la vesprada amb Electrolovers, una invitació per donar una altra dimensió als poemes i obrir-los sonorament a noves dinàmiques artístiques. Es farà tard entre beats, poemes i cerveses. Una nit poètica amb versos Km 0.

+info a www.instagram.com/kerrature
+info a penya-segatpoesia.bandcamp.com
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
19 D'AGOST 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
ARIOX + VEN’NUS + MIRS + DJ TRAPELLA
Nit dedicada al pop acústic i les melodies sensibles amb propostes emergents
Aquesta és la nit de la música delicada i la descoberta de propostes emergents. Quatre projectes musicals en clau femenina que reivindiquen la sensibilitat i la creació personal. Ariox és el primer nom. Enmig de la solitud del confinament  mostra mésdel 2020 van néixer els primers 6 temes de l’EP debut de la cardedeuenca, “Venir fins aquí”, que el públic s’ha fet seu i que l’ha convertit en tot un fenomen. Ens presentarà el seu segon EP "Ens hem deixat els fogons encesos i s'ha cremat la cuina" (Luup Records, 2021), un nou treball format per cançons costumistes i sinceres on Ariox segueix fent palesa la seva màgia. Ven’nus és l’alter ego de la joveníssima Valèria Núñez Saurí. Les seves melodies atmosfèriques i orgàniques sorprendran i sonaran en un directe semi-acústic amb una simbiosi de sons de natura i música personalíssima. Emprant looper, veus i teclat midi, Ven’nus s’acompanyarà de Bernat Tortajada a les guitarres. La seguirà Mireia Federico Guanyabens, més coneguda com a MIRS, una jove mataronina cantautora amb ganes de dir coses a través de la música. Amb el piano i la guitarra ens porta les seves cançons amb lletres sensibles i properes. Acompanyada per en Pau Samper a la percussió i en Pau Ruz a la guitarra escoltarem el seu pop d’autor en català. Una estona per compartir delicadesa i sentiments. Clourà la nit una sessió de la premianenca Dj Trapella, maresmenca i tropical, apassionada per rescatar “oldies” dels anys 80, 90 i 2000-2010s amb les cançons més actuals i patxangueres.

+info a www.instagram.com/ariox
+info a linktr.ee/ven.nus
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
26 D'AGOST 19H
PATI DE CAN MARCHAL
BINIXIFLAT
CONTES DEL BINOMI
Teatre de titelles i marionetes amb l’imaginari de Gianni Rodari com a teló de fons
La companyia de teatre de titelles maresmenca Binixiflat, refundada a Arenys de Munt l’any 1985 per l’artista Biel Porcel, és una de les més veteranes dels Països Catalans. El Nosaltres tindrà l’honor de veure l’estrena del seu espectacle  mostra més“Contes del binomi”, basat en les tècniques d'invenció de conte del pedagog italià Gianni Rodari, concretament de la tècnica del binomi fantàstic. Son quatre contes basats en els binomis patata-lluna, hipopòtam-estrella, camell-merda i vaca-rellotge. Amb música en directe i la vocació d’investigar en el camp del teatre visual, d’objectes i de figures, Binixiflat és un autèntic luxe amb unes titelles que ens recorden en cada gest i cada aplaudiment que tots hem sigut nens. Un dels moments més entranyables i esperats del festival.

Durada de l’espectacle: 38 minuts. Els menors de 3 anys no paguen entrada.

+info a binixiflat.cat
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
26 D'AGOST 20.30H
PATI DE CAN MARCHAL
EXABRUPTE
DE MARIA GARRIGA
La coreògrafa mataronina estrena un espectacle sobre la maternitat i la criança
La ballarina i coreògrafa mataronina Maria Garriga estrena en primícia al Nosaltres un espectacle on presenta una dona absorta, massa cansada i ja trencada en el periple de la maternitat. “EXABRUTPE” parla d’una maternitat normativa  mostra mésque silencia allò brut i fràgil. Una dona fragmentada i desorientada, presa de la por, la culpa i la ràbia que necessita cridad ben fort. I darrera aquest precipici, el pols de la vida, la pulsió de l’amor, l’entrega i la tendresa; cap a ella, cap als fills, cap a la vida. Ideada i creada per Garriga, amb la direcció artística i la dramatúrgia d’Anna Pascual, l’assessorament de moviment de Roser Tutusaus i la creació musical de Joan Cot. Una peça íntima i fràgil, pública i resistent, com les vicissituds de la maternitat.
FESTIVAL NOSALTRES . comunitat . renaixement . resistència
26 D'AGOST 22H
PATI DE CAN MARCHAL
YUMITUS HERNÁNDEZ & GERARD NIETO QUARTET
Una deliciosa trobada entre els ritmes llatins i el jazz com a cloenda del festival
Els mataronins Yumitus Hernández i Gerard Nieto són dos músics molt reconeguts en les seves respectives escenes. Per una banda Yumitus Hernández, fill de la Payoya i el Ninorro i nebot de Peret, va créixer envoltat dels immortals de la rumba  mostra méscatalana. Al llarg de la seva carrera ha treballat amb alguns dels millors músics flamencs i del món de la rumba i lidera el seu propi projecte: la Yumi Gipsy Band. Per l’altra, Gerard Nieto és un dels pianistes de jazz més reputats i sol·licitats de l’escena catalana, lidera el seu propi trio Reunion Three i ha treballat amb incomptables figures del jazz internacional. El projecte musical en comú que ens presentaran és el d’unir el llenguatge llatí i flamenc de Yumitus amb el jazzístic i blues d’en Gerard en un terreny neutral: boleros immortals en català i castellà així com balades de jazz adaptades als ritmes més llatins. El duo es complementa amb la contrabaixista Queralt Camps i el percussionista Joan López.Una proposta exquisita, elegant i refinada que ens transportarà i emocionarà.
L’aforament previst de les activitats del Nosaltres és d’un màxim de 100 persones. Això garantitza que el Nosaltres sigui una experiència íntima i de petit format. Allunyada de les masses. Ideal per retrobar-se després del llarg confinament. Tot l’aforament disponible serà en cadira numerada, amb distància de seguretat.

Amb l’objectiu de garantir l’accés a tota persona que vulgui gaudir de la proposta del Nosaltres, de forma general s’oferirà una entrada a tres preus (5-10-15€). Això permetrà no només un accés més equitatiu, sinó possibilitar que aquella persona que ho vulgui pugui col·laborar amb una entrada més alta per a fer sostenible la iniciativa del festival.Els infants de 3 a 10 anys paguen la tarifa infantil, que té un cost simbòlic d’un euro. Els infants menors de 3 anys no paguen. Els menors d’edat hauran d’entrar amb un tutor legal o adult autoritzat.

Recomanem arribar amb 20 minuts d'antelació per accedir amb seguretat al recinte.

Si les entrades no s’han esgotat en la venda online, es posaran les restants a la mateixa taquilla del festival des de 30 minuts abans de l’espectacle. Es podran comprar en efectiu o targeta de dèbit/crèdit.

Aquí pots comprar de forma anticipada la teva entrada a tots els espectacles del Nosaltres. No et quedis sense!
Directors
Eloi Aymerich i Cristina Madrid
Producció del festival
Clack Audiovisual, SCCL
Producció tècnica
Cristina Madrid cristina@clack.cat
Premsa
Marina Rodríguez marina@clack.cat
Fotografia
Marta Illa i Andrea Rigalós

w. nosaltres.clack.cat
instagram. @NosaltresFest #NosaltresFest

Com arribar-hi
Tren (Renfe): Línia R1.
Autobús nocturn: durant tota la nit, hi ha els autobusos nocturns N80, N81 i N82 que connecten Mataró amb Barcelona i diferents poblacions del Maresme.

Ubicacions
El Nosaltres es realitza majoritàriament al Pati de Can Marchal de Mataró:
Pati de Can Marchal (Accés per Carrer Sant Joaquim, 16).
Veure Mapa

El +Nosaltres es realitza a dos indrets de Mataró:
Pati de Can Boet (Carrer Pablo Iglesias, 83, Mataró)
Veure Mapa

Pati Torre de Can Palauet (Ronda President Tarradellas, s/n Mataró -a l'altura del núm. 95-)
Veure MapaUn festival segur
L’organització prendrà múltiples mesures per garantir la higiene i la seguretat sanitària. El Nosaltres prendrà les següents prevencions d’acord amb la normativa vigent:
• Ús de mascareta i neteja regular de mans de l’equip tècnic.
• Es garantirà un aforament limitat força inferior del màxim permès.
• L’aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides.
• L’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.
• El servei de begudes del festival se situarà en un extrem sense refrigeració mecànica.

Mesures individuals
• Caldrà seguir sempre les senyalitzacions i indicacions del personal d’acomodació.
• L'ús de la mascareta és obligatori sempre, també quan estiguis assegut/da amb el teu grup social.
• Es recomana l'ús de gel hidroalcohòlic just abans d'entrar al recinte.
• Només podràs demanar a la barra al entrar. Una vegada a la cadira, hauràs de demanar des d'allà la teva consumició al personal del festival.
• Està prohibit moure les cadires del lloc on estan ubicades.
• Recorda que a tots el espais del festival cal mantenir una distància de seguretat entre persones seguint la normativa dels espectacles a l'aire lliure.
• Recomanem no fumar durant l'espectacle.
• Intenta arribar als espais de representació amb un mínim de 20 minuts d’antelació per facilitar l’entrada esglaonada.
• Et recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper. Opció de pagar en targeta.
• Si penses que pots tenir símptomes del covid-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa.
• Ajuda'ns a fer un festival més segur. La teva actitud individual responsable és fonamental.
El festival Nosaltres és una iniciativa de Clack Audiovisual, SCCL; una cooperativa cultural i audiovisual sense afany de lucre amb vint anys d’experiència a la ciutat de Mataró. Comptem amb la coorganització de l'Ajuntament de Mataró.

El festival neix de la voluntat de fer comunitat. De relligar, connectar i visibilitzar els agents culturals del territori. Així, cooperatives i entitats sense afany de lucre del teixit cultural mataroní i maresmenc participen de la iniciativa donant-hi suport i difusió. La vintena d’entitats i cooperatives que col·laboren en el Nosaltres són: Aiguamoll Records, Associació de Veïns del Pati de Can Marchal-Eixample, Associació Ventura Ametller, Aula de teatre de Mataró, Buc de Llibres, SCCL, Casa de la Música de Mataró, Cita Flamenca, Codetickets, Coop Maresme, Dòria Llibres, Folk You, SCCL, La Feixa, SCCL, La Montnegre cervesera, SCCL, La Veu de Cerdanyola, Mataró Cultural, Mataró|Art|Contemporani, Mics BCN, Microscopi, Musicop, SCCL, Unió de Cooperadors de Mataró i Visual Sonora, SCCL.

També es compta amb el patrocini d’Aliança Mataró, Assolim, Col·lectiu Ronda, Facto Cooperativa, Finques Pous, Moritz i Aigües de Mataró. Capgròs, Mataró Audiovisual i iCat són els mitjans col·laboradors.
Sumar el patrocini privat és fonamental i imprescindible. El Nosaltres compta amb una selecció de mitja dotzena de patrocinadors privats. Tots ells vinculats estretament a Mataró i comarca, i amb uns valors clarament cívics i de retorn social. Volem donar les gràcies de forma especial a les següents empreses patrocinadores que han confiat en aquest projecte cultural col·lectiu: